Sluger din Franske Bulldog sine tyggeben?

Det er ikke alle former for tyggeben der er lige gode at give til sin Franske Bulldog. Årsagerne er blandt andet at racen som bekendt har et meget fladt ansigt med en flad snude, hvilket hermed resulterer i en længere og blødere gane end hos racer med længere snuder.
Den Franske Bulldog kan derfor have tendens til at sluge sine blødgjorte tyggeben og har hermed risiko for at blive kvalt i dem.
Derudover varer de klassiske tyggeben ofte heller ikke særlig længe hos racen, og man kan ende ud i, at skulle købe ind meget ofte.

Den Franske Bulldog skal selvfølgelig stadig have noget at tygge i, og der er heldigvis andre rigtig gode muligheder.

Sørg som regel for at kødbenene er lidt hårde i det, og ikke bare bliver bløde efter en smule tyggeri. Det er også en god ide, hvis tyggebenene er en større størrelse, så de igen ikke bare er lige til at sluge. Tyggeben med knuder i enderne er et no-go, da disse hurtigt kan blive gnavet af, og kan sætte sig fast i halsen.

Et godt bud er et bøffelhorn. Det er naturligt og er et af de tyggeben der holder aller længst. Hunden kan bruge lang tid på at ligge og tygge i dette horn, og vil finde det frem igen og igen.
Det samme hælder for kronhjort gevirer.
 En anden type tyggeben er disse såkaldte politistave af 100% ren oksehud. De kan godt blive bløde i det til sidst, men i og med at det er af den større størrelse, vil der gå lang tid før dette sker. Men hold dog øje med hunden når den tygger disse.
Et andet produkt der også tager tid at tygge i, men vel at mærke ikke holder helt lige så længe, som de to første nævnte, dog lige så sikre at bruge, er disse Veggie pølser. Et naturligt produkt uden kunstige tilsætningsstoffer, og samtidig rigtig godt for tænderne.

Husk dog på, at uanset hvilken type tyggeben/horn m.m. du giver din hund, skal dette altid gøres under opsyn. Efterlad aldrig hunden alene med disse, da det kan blive farligt.

P.S. – En god pind er da også altid et hit!

         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *